Virgil Abloh x Nike

Egy olyan inspiráló történetbe kalauzolunk titeket, amely a világhírű tervező, Virgil Abloh és a Nike közötti együttműködésről szól. Ez a különleges kapcsolat forradalmasította a sneakerek világát, és örökre megváltoztatta a divatipart.

Virgil Abloh, a chicagói születésű tervező, korán felismerhette tehetségét a divat és a dizájn terén. Először az építészet területén tanult, majd divatstílust és dizájnt oktatott. Az igazi áttörést azonban a Off-White nevű divatmárka megalapítása hozta meg számára, amelyet 2013-ban indított el.

2017-ben a sneaker világban történt valami különleges. A Nike bejelentette, hogy Virgil Abloh lesz az első afroamerikai tervező, aki közvetlenül az ikonikus márkával fog együttműködni. Ez a kollaboráció olyan történelmi pillanattá vált, amely összekapcsolta a divatot és a streetwear világát.

Az együttműködés eredménye a Nike és az Off-White közös kollekciója volt, amelyben Abloh újraértelmezte és áttervezte a Nike néhány klasszikus cipőjét. Az Air Jordan 1-től az Air Presto-ig, számos ikonikus modellt láttunk viszont Abloh kreatív látásmódjaként. Az egyszerű, de megkapó megjelenés, a feliratok és a kísérleti részletek mind hozzájárultak a kollekció lenyűgöző sikeréhez.

Virgil Abloh és a Nike közötti kapcsolat továbbra is erős maradt, és számos más együttműködést hozott létre az évek során. A tervezőt később kinevezték a Louis Vuitton menswear művészeti igazgatójává is, ami egyedülálló lehetőséget jelentett az utcakultúra és a luxusdivat egyesítésére.

Az Abloh és Nike közötti együttműködés megváltoztatta a sneaker világát. A divat- és streetwear-kultúra határát elmosva új irányt mutatott a dizájnban és a kreativitásban. Abloh új megközelítése és a Nike innovációja egyesült a sneaker-rajongók nagy örömére.

 

Tekintsd meg nálunk a Virgil Abloh által megálmodott Air Force 1 Mid-et itt.